Skip to main content

Why the schematic-Symbol - pe. ne 555 - downloaded from PCB-Part LIB is different in my library?

Comments

12 comments

  • Boss .

    I did the download as you didn't post any images showing the differences you see.

    Mine is spot on.....

     

    So what is wrong with yours? My only guess is you have lots of libraries enabled and haven't set the library search order.
    I always have my User library at the top of the list so this is searched first.

    DSPCB stops it searching when it finds the first instance of a symbol, footprint or component so this is important.

    You can select a library and use the Up and Down buttons to set the order (also disable any libraries you are not using).


     

    Hope this resolves it for you, If not post some images (drag and drop) to illustrate on to your reply.

     

     

     

     

     

    1
  • Georg Fahlbusch

    hello boss;
    thanks for your answer.
    i now have the library on default,
    as you suggested.
    unfortunately it did not work with the download
    from the pc-spark-library.
    here the symbol

    sadly not as it should be.

    what´s wrong?

    schorse_f

     

    0
  • Boss .

    Is your "User" library at the top of the list like in my image?

    0
  • Georg Fahlbusch

    hallo boss,

    yes it so

    but yesterday-evening i tried very often - without succues

    thank´s for your help

    schorse_f

    0
  • Boss .

    The only thing left to check is have you accidentally downloaded something with the same symbol name and hence overwritten the symbol?

    I suggest doing the following check. In the Library Manager Schematics Symbol tab click on the NE555P and what do you see in the Preview window?

    Is this correct? If not I suggest downloading the component again, but in Library Loader make sure you have the option to overwrite i.e. uncheck "Suppress Overwrite Messages" and when you download the part again choose "Yes" to overwrite.

    Is this now correct?

     

     

     

     

     

     

     

    0
  • Georg Fahlbusch

    hello BOSS

     thanks for your patience with me

    <   I suggest doing the following check. In the Library Manager Schematics Symbol tab click on the NE555P and what do you 

    <   see in the Preview window?

    I have the design-spark library deleted completly

    but the symbol - when i downloaded from the spark - library yesterday-night was still  you had shown in the shematic-symbol ( i got always the same symbol  --no chance!!!)

    and I chlicked on in the picture 2 on "supresse overwrite message" 

    please BOSS help !!!

    i don´t know what´s wrong

    thanks

    schorse_f

     

     

     

    0
  • Boss .

    I need to see images from your system.

    Send the following:

     

    2. 

     

    3.
    This box MUST NOT Be checked/ selected... blank as above.

     

    With images from your system I will be able to check the settings.

    ................................

    Further thoughts.... (but please send the above images first!)

    What version of DSPCB are you using?

    Is this a new install for the first time?

    Or an update?

    ...........................

    If you download a component using Library Loader that you have never used before say
    https://rs.componentsearchengine.com/part.php?partID=949248

    Does this download correctly?

    Send an image placed on your schematic sheet.

     

    0
  • Georg Fahlbusch

    hello BOSS

    Thanks for the effort and patience!!!
    now it works.
    Thanks a lot I found my mistake.
    good work from you /good stuff/

    schorse_f

    0
  • Georg Fahlbusch

    hello again

    hier it is, it fitts

    thanks

    schorse_f

    0
  • Boss .

    Great and you are very welcome, it's always rewarding for me to help solve a problem, but.....

    "what the actual mistake or fix?"

    Just like to know in case someone else has the same problem.

    0
  • DesignSpark PCB

    @Georg Fahlbusch can you update this post and describe what the issue was please.
    Our Support have been watching this excellent discussion and would like to know the issue, no matter how simple, as it may help improving future DSPCB releases.
    @Boss, excellent help here, our support could not have investigated any better!!!

    0
  • Georg Fahlbusch

    hello BOSS

    everything is fine
    thanks for your help

    schorse_f

    0

Please sign in to leave a comment.